ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dít is de iX SUV, het imposante elektrische vlaggenschip van BMW

12-11-2020

Dít is de iX SUV, het imposante elektrische vlaggenschip van BMW

BMW is helemaal overstag als het gaat om elektrisch rijden. Na de BMW iX3 presenteert het merk alweer zijn volgende elektrische auto: het vlaggenschip iX met 500 pk vermogen en 600 km actieradius. Naast een hoop indrukwekkende cijfers brengt de SUV een imposant uiterlijk mee en een flinke lading supermoderne technologie. Alles wijst erop dat de iX één van de belangrijkste en meest geavanceerde BMW-modellen wordt die u kan gaan leasen.

Offerte aanvragen

Een echte blikvanger

Wat natuurlijk meteen opvalt aan de BMW iX is het uiterlijk. Dat is gebaseerd op de conceptauto iNext en heeft nog aardig wat van zijn extreme trekjes behouden. De enorme dichte grille en de smalle LED-units aan de voorkant maken van de auto een echte blikvanger. Ook de lengte en breedte vallen op en zijn vergelijkbaar met dat van de X5. Daarnaast is de iX net als de kleinere iX3 voorzien van blauwe details aan de buitenkant. Kortom, een elektrische gezinsauto waar we moeilijk omheen kunnen.

Meer dan 600 km actieradius

Maar de specificaties van de BMW iX trekken al evenveel aandacht. Logisch, want die moeten het voorbeeld geven aan alle toekomstige BMW-modellen. Het rijbereik is met meer dan 600 km bijvoorbeeld groter dan dat van menig andere elektrische auto nu op de markt. Alleen Tesla weet dat te evenaren. Zeg maar dag tegen accu-angst! Snelladen kan volgens BMW met een maximaal vermogen van wel 200 kW: dat komt neer op 120 km actieradius bijladen in slechts tien minuten. Ook de elektromotoren liegen er niet om. Het tweetal is goed voor 500 pk en de iX maakt daarmee een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts vijf seconden. Ronduit indrukwekkend voor zo’n grote auto!

Woonkamersfeer

BMW noemt de iX hun intelligentste auto ooit. Dat zit hem ten eerste in het minimalistische interieur en de manier waarop het aantal fysieke knoppen is teruggebracht. Veel merken zoals Audi stoppen hun auto’s vol met schermen, de iX telt er maar één, half zo groot als het dashboard. Daarnaast is er veel technologie in het materiaal verwerkt. De middenconsole heeft bijvoorbeeld een houten sierpaneel met aanraakgevoelig oppervlak en de selectieknop voor het infotainmentsysteem is nu een fraaie kristalvormige disc. Dat alles moet leiden tot een soort comfortabele woonkamersfeer in de auto.

De BMW iX heeft een minimalistisch interieur

Ten tweede is de BMW iX volgehangen met camera’s, radars en sensoren. In vergelijking met voorgaande modellen kan de auto twee keer zoveel gegevens verwerken en daarmee is de auto alvast goed voorbereid op functies voor autonoom rijden en parkeren. Wat die functies precies gaan worden is nog even afwachten.

Elektrische BMW iX staat gepland voor eind 2021

Of het uiterlijk u kan bekoren of niet, de BMW iX is nu al een indrukwekkend staaltje technologie. Toch moeten geïnteresseerde leaserijders nog even wachten, want de elektrische auto komt eind 2021 op de markt. Neemt u ook genoegen met een iets compacter, conventioneler model? De BMW iX3 is een zeer geschikte gezinsauto en is beschikbaar vanaf januari. Een leaseofferte aanvragen kan al bij ActivLease!

Lease acties voor de BMW iX bij ActivLease

70kWh xDrive40 - VANAF EIND 2021 BESCHIKBAAR!
BMW iX
Nieuw
70kWh xDrive40 - VANAF EIND 2021 BESCHIKBAAR!
Netto bijtelling:
€ 458,-
Actieradius:
400 km
Leaseprijs:
€ 954,-
105kWh xDrive50 - VANAF EIND 2021 BESCHIKBAAR!
BMW iX
Nieuw
105kWh xDrive50 - VANAF EIND 2021 BESCHIKBAAR!
Netto bijtelling:
€ 584,-
Actieradius:
600 km
Leaseprijs:
€ 1.185,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDít is de iX SUV, het imposante elektrische vla...