ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDit is de volledig elektrische Volvo XC40 Recha...

Dit is de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge - de eerste EV van Volvo!

17-10-2019
Dit is de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge - de eerste EV van Volvo!

Daar is hij dan, de eerste volledig elektrische auto van Volvo! Het model draagt de naam Volvo XC40 Recharge en heeft een vanafprijs van 59.900 euro. Dat is precies 100 euro duurder dan de Polestar 2. De elektrische XC40 combineert een grote actieradius met veel vermogen en biedt natuurlijk alle voordelen waarmee de compacte SUV het tot Auto van het Jaar schopte. Gaat Volvo dit succes voortzetten of zelfs uitbreiden? ActivLease is in ieder geval razend enthousiast en we hebben voor u alle info en beelden!

Elektrische XC40 actieradius

De eerste elektrische Volvo heet voluit Volvo XC40 P8 AWD Recharge. Volvo claimt specificaties waarvan we erg blij worden. Het model heeft namelijk een grote lithium-ion batterij van 78 kWh aan boord, vergelijkbaar met het accupakket in de Polestar 2. De XC40 kan daarmee op een volle accu een actieradius halen van ruim 400 km WLTP. Snelladen kan met maximaal 150 kW, het duurt dan ongeveer 40 minuten om het batterijpakket weer tot 80% op te laden.

408 pk vermogen

Als het gaat om performance heeft de XC40 Recharge het ook dik voor elkaar. Net als de Polestar 2 beschikt het model over vierwielaandrijving en twee elektromotoren die samen 408 pk vermogen en 660 Nm leveren. De compacte SUV is niet gebouwd als sprintkanon, maar wie het stroompedaal intrapt gaat in slechts 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u! De topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Ook goed nieuws voor leaserijders die een caravan of aanhanger willen trekken, want de XC40 Recharge heeft een maximaal trekgewicht van 1.500 kg.

Volvo XC40 P8 Recharge

Dichte grille

De XC40 Recharge is onderhuids volledig nieuw maar aan de buitenkant is de populaire leaseauto lekker herkenbaar gebleven. Volvo ziet geen reden om het stijlvolle design veel te veranderen en daar geven we ze gelijk in. Wel heeft het model vanwege zijn emissievrije aandrijving een dichte grille. Een elektromotor heeft immers minder koeling nodig dan een verbrandingsmotor. Ook zorgt dit voor een betere stroomlijning. Onder de motorkap is plek voor ruim 30 liter extra bagageruimte. Dat komt dus bovenop de 410 liter in de kofferbak. Andere unieke trekjes van de elektrische XC40 zijn het standaard zwarte dak en de nieuwe lichtmetalen velgen.

Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge

Ove-the-air updates

Volvo levert de elektrische XC40 standaard met een nieuw infotainmentsysteem gebaseerd op Android van Google. Het grootste voordeel van dit systeem is dat de auto over-the-air software updates kan ontvangen net als een Tesla. Ook kunt u gebruik maken van diensten als Google Maps en Google Assistant zonder uw smartphone te verbinden.

Volvo Recharge

De XC40 is het eerste Volvo model met de aanduiding Recharge. Die gaan we ook terugvinden op toekomstige elektrische modellen van het merk. Tot 2025 komen de Zweden ieder jaar een nieuwe 100% elektrische auto. Vanaf dan moet de ene helft van alle Volvo-verkopen bestaan uit volledig elektrische auto's, de andere helft uit plug-in hybrides.

De elektrische XC40 voordelig leasen

De elektrische XC40 is vanaf begin 2020 te bestellen. De voorlopige vanafprijs is 59.900 euro, maar we verwachten dat Volvo later nog een voordeliger instapmodel toevoegt. Uiteraard kunt u de Volvo XC40 Recharge al reserveren bij ActivLease. Ook voor de XC40 Twin Engine kunt u een scherpe leaseofferte aanvragen. Blijf ons volgen voor meer nieuws rond de elektrische auto’s van Volvo!

Bron: Volvo Car Nederland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit is de volledig elektrische Volvo XC40 Recha...