ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDit is waar de Mercedes EQC een voorsprong pakt...

Dit is waar de Mercedes EQC een voorsprong pakt op Tesla

10-07-2019
Dit is waar de Mercedes EQC een voorsprong pakt op Tesla

De Mercedes EQC is het belangrijkste model van het Duitse automerk sinds jaren. Het is de eerste moderne elektrische auto van Mercedes en moet direct opboksen tegen gevestigde concurrenten zoals de Tesla Model X en Audi e-tron. Na een korte kennismaking waren wij onder de indruk en u kunt nu al een Mercedes EQC leaseofferte aanvragen bij ActivLease. Maar heeft Mercedes genoeg in huis om de Tesla Model X te verslaan? Online platform Carwow kijkt of de EQC het wachten waard was.

Mercedes EQC actieradius

De Mercedes EQC wordt geleverd met een 80 kWh accupakket en haalt daar 417 km range uit. Dat is iets meer dan de 375 km van de goedkoopste Tesla Model X die u kunt leasen en vergelijkbaar met de Audi e-tron. Opladen gaat met maximaal 110 kW bij een snellaadstation, waar de accu in een half uur van 10 tot 80 procent opgeladen wordt. Wie een normale rijstijl aanhoudt hoeft dus niet te vrezen voor een lege accu.

Efficiënter rijden

Carwow is te spreken over het aantal mogelijkheden die Mercedes biedt om efficiënter te leren autorijden. In de ECO-modus wordt de performance van de auto beperkt om zoveel mogelijk bereik uit de accu te halen. Ook is het mogelijk om af te remmen met het stroompedaal (one-pedal driving) en krijgt u te zien of u zonder laden op uw bestemming kunt komen. De EQC kan zelfs op basis van de verkeerssituatie een bepaalde instelling aanraden om energiebesparend te rijden.

Bekijk de volledige review van de Mercedes-Benz EQC in onderstaand filmpje van Carwow.

Voorsprong door bouwkwaliteit

Als het gaat om bouwkwaliteit pakt de Mercedes-Benz EQC echt een voorsprong op de concurrentie. Het interieur is beter afgewerkt dan een Tesla Model X en valt op met fraaie stiksels, sierpanelen en sfeerverlichting. Ook de infotainment is van het hoogste niveau en kan via de aanraakschermen of met stemcommando’s bediend worden. En dankzij kunstmatige intelligentie wordt de auto een soort persoonlijke assistent. Het is duidelijk dat Mercedes-Benz op dit vlak meer aandacht besteed dan andere merken.

Mercedes-Benz EQC vanaf nu te leasen bij ActivLease

Wie veel waarde hecht aan luxe en een fraai interieur heeft aan de Mercedes EQC dus een goede keuze. De elektrische auto staat deze zomer in de showroom en wordt vanaf begin 2020 geleverd. Onze leaseadviseurs maken graag een scherpe leaseofferte voor u! ActivLease is uw elektrisch leaseintermediair met een groot aanbod elektrische leaseauto’s van premium merken zoals Tesla, Audi en Mercedes-Benz.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit is waar de Mercedes EQC een voorsprong pakt...