ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogIs de Vision AVTR de Mercedes-Benz van de toeko...

Is de Vision AVTR de Mercedes-Benz van de toekomst?

09-10-2020

Is de Vision AVTR de Mercedes-Benz van de toekomst?

Helemaal aan het begin van dit jaar presenteerde Mercedes de Vision AVTR. Deze elektrische en  revolutionaire conceptauto van Mercedes haalt zijn inspiratie uit de Avatar franchise van James Cameron. Het gaat hier volgens Mercedes met name over de manier waarop mens, machine en natuur met elkaar verbonden zijn. Daar bleef het niet bij, want Mercedes heeft de Vision AVTR onlangs in een nieuwe video ook rijdend laten zien. En rijden gaat niet op de manier zoals we het nu gewend zijn!

Het design is futuristisch én buitenaards

De eerste succesvolle Avatar film verscheen in 2009 en de vervolgfilms zijn al een tijdje in de maak. Mercedes heeft met de designteams van Avatar samengewerkt om deze auto te creëren, evenals met trendonderzoekers van mobiliteit in de verre toekomst. Op de achterzijde van de Vision AVTR bevinden zich een soort bewegende schubben, volgens Mercedes een verwijzing naar de wezens uit Pandora, de wereld van Avatar. Ook is de auto over de hele buitenzijde voorzien van LED verlichting, wat het uiterlijk bijzonder futuristisch maakt.

Stuurbewegingen als een reptiel

Het interieur van de Vision AVTR lijkt op een glazen capsule, met slechts een centrale joystick achtige knop. Deze functioneert als stuurwiel, want een conventioneel stuur ontbreekt. De auto kan verder worden bediend met handgebaren. Het meest bijzondere is misschien wel hoe de auto stuurt, want door de als bollen uitgevoerde wielen is het mogelijk om de auto zich zijwaarts te laten voortbewegen. In onderstaand filmpje is deze reptielachtige beweging voor het eerst te zien.

Voorlopig nog niet te leasen

De Vision AVTR mag dan verre toekomstmuziek zijn, Mercedes heeft zelfs al wat specificaties aan de auto gehangen. Dankzij het vermogen van 110 kWh heeft de auto een actieradius van meer dan 700 kilometer. Elk wiel wordt uitgerust met een elektromotor, zodat elk wiel afzonderlijk en afhankelijk van elke situatie kan worden aangedreven. Het gecombineerde vermogen moet meer zijn dan 350 kW. Het blijft wat ons betreft interessant om te zien hoe automerken de toekomst van mobiliteit voor zich zien. Voorlopig richt Mercedes zich eerst nog op de EQS en EQA, die in 2021 moeten verschijnen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogIs de Vision AVTR de Mercedes-Benz van de toeko...