ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Europese regels: Vanaf 2035 alle nieuwe...

Nieuwe Europese regels: Vanaf 2035 alle nieuwe auto's uitstootvrij

14-07-2021
Nieuwe Europese regels: Vanaf 2035 alle nieuwe auto's uitstootvrij

De Europese Unie heeft vandaag de uitstooteisen voor de nabije toekomst gepresenteerd. Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto's emissievrij zijn. Vanaf dat moment worden er dus geen nieuwe auto's met brandstofmotoren verkocht en zal de elektromotor de standaard worden. Maar elektrisch rijden lijkt al eerder dan 2035 de norm te gaan worden. Hierdoor moet in 2030 al de CO2-uitstoot van het Europese wagenpark met 55% zijn teruggedrongen.

Veel merken in 2030 al volledig elektrisch

Verschillende grote automerken hebben aangegeven dat ze al eerder dan 2030 volledig willen overstappen op elektrische aandrijving. Zo hebben Ford, Fiat, Volvo en Mini al aangegeven voor die tijd alleen nog maar elektrische modellen willen verkopen in Europa. Audi wil zelfs al in 2026 de omslag hebben gemaakt. Het is ook wel nodig dat merken er serieus werk van maken, want ook buiten de EU willen landen zo snel mogelijk over op elektrisch. Zo wil Noorwegen al vanaf 2025 geen benzineauto’s meer verkopen en het Verenigd Koninkrijk vanaf 2030.

Elektrisch rijden wordt voordeliger en bereikbaar

De elektrische auto is op de Nederlandse wegen al goed vertegenwoordigd. Dit is te danken aan het snel groeiende aanbod aan uitstekende modellen die te leasen zijn. En de ontwikkeling staat ook niet stil. Zo wordt de actieradius van elektrische auto's steeds groter, terwijl het aan de andere kant steeds voordeliger wordt om in te stappen in een EV. Zo is nu de Dacia Spring te leasen, de goedkoopste elektrische auto van dit moment. Modellen als de Volkswagen ID.3 en de Hyundai IONIQ 5 zijn specifiek als EV ontworpen en profiteren daardoor van meer binnenruimte dan vergelijkbare brandstofmodellen.

Ook de overstap maken? Voordelig elektrisch leasen kan bij ActivLease

Ook de rijeigenschappen van een elektrische auto overtreft op veel vlakken de conventionele auto. Accelereren gaat snel en direct en dankzij regeneratief remmen rijdt u grotendeels met één pedaal. Bij ActivLease kunnen we u alles vertellen over de nieuwste elektrische modellen, die u bij ons voor een scherp tarief kunt leasen. Ontdek bijvoorbeeld de beste deals voor de nu populaire Volvo XC40 Recharge en Ford Mustang Mach-E. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een persoonlijk advies.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Europese regels: Vanaf 2035 alle nieuwe...