ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Volkswagen Golf 8 doet alles digitaal, i...

Nieuwe Volkswagen Golf 8 doet alles digitaal, is toch een beetje elektrisch

25-10-2019

Nieuwe Volkswagen Golf 8 doet alles digitaal, is toch een beetje elektrisch

Het wachten is eindelijk voorbij. Volkswagen heeft de achtste generatie Golf officieel aan de wereld voorgesteld. Door diverse lekken online is het uiterlijk geen verrassing gebleven maar onderhuids zijn er grote veranderingen te ontdekken. Hierdoor maakt de Golf 8 zelfs een grotere stap vooruit dan het op het eerste gezicht lijkt. De nieuwe Golf moet vanaf maart 2020 bij de dealers staan en is natuurlijk te leasen bij ActivLease. Wij bekijken de belangrijkste veranderingen!

Het uiterlijk is écht nieuw

We moeten een paar keer goed kijken maar de Volkswagen Golf 8 is toch echt opnieuw getekend. De subtiele verschillen zitten in de vouwlijnen over de zijkanten, een nieuwe C-stijl en een scherper aflopend dak. Ook is de gehele auto iets verlaagd. De opvallendste verschillen zitten natuurlijk in de voor- en achterkant, die we al eerder bekeken vanaf de gelekte foto’s.

Volledig digitaal

Voor de binnenkant van de Golf 8 pakt Volkswagen groots uit. Het nieuwe dashboard valt op, dat bestaat uit een digitaal scherm achter het stuur en een groot display in de middenconsole. Alsof we nog niet genoeg aanraakschermen voor onze neus krijgen, heeft Volkswagen de overgebleven knoppen vervangen voor een console met tiptoetsen. En wie liever geen vingerafdrukken achterlaat kan gebruik maken van handgebaren om functies te bedienen als het volume, de ventilatiesnelheid of het panoramadak. Ook stembediening is een optie, zodat u de auto net als in een BMW of Mercedes gewoon kunt vertellen wat u wil.

Volkswagen Golf 8 Volkswagen Golf 8 Volkswagen Golf 8 Volkswagen Golf 8 Volkswagen Golf 8

Car2X

De Golf 2020 is niet alleen moderner maar ook een stuk slimmer. Elk model is bijvoorbeeld al standaard voorzien van Car2X technologie. Hiermee kan de auto communiceren met andere weggebruikers en de bestuurder waarschuwen voor files, ongelukken en andere wegsituaties. Voor het eerst aanwezig op de Golf is Travel Assist, dat de overstap maakt uit de nieuwe Passat. Hiermee houdt de Golf een veilige afstand van voorliggers en kan hij autonoom rijden in de file. Andere features die het autorijden makkelijker maken zijn Park Assist en slimme Matrix koplampen. U kunt deze autonome rijfuncties achteraf updaten en zelfs upgraden via het scherm in de auto.

Volop elektrische aandrijvingen

Voor een volledig elektrische Volkswagen verwijst het merk naar de ID.3, maar voor de Golf is de keuze uit elektrische aandrijvingen alsnog groter geworden. Met de nieuwe eTSI mild-hybride kan de auto elektrische energie opslaan en slim inzetten om de 1.0 of 1.5 benzinemotor te ondersteunen. We kunnen ook een eHybrid plug-in hybride variant verwachten met 204 pk, waarmee u deels elektrisch kunt rijden. Volgend jaar zomer verschijnt een extra snelle GTE plug-in hybride met een vermogen van 245 pk. Een nieuwe GTI, GTD en R-variant staan ook op de planning.

Lease in 2020 de nieuwe Volkswagen Golf 8 bij ActivLease

Volkswagen komt binnenkort met meer informatie over de achtste generatie Golf, zoals de prijzen en leverdatum. Het is mooi om te zien dat Volkswagen groots inzet op elektrificatie en het efficiënter gebruiken van de benzinemotor. Bij ActivLease kunt u vanaf 2020 alle edities van de nieuwe Golf 8 leasen. Wij hebben ook nog Volkswagen e-Golf modellen uit voorraad leverbaar voor een zeer scherpe leaseprijs en gunstige 4% bijtelling!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Volkswagen Golf 8 doet alles digitaal, i...