ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Skoda gaat de toekomst in met elektrische Vision E

05-04-2017

Skoda gaat de toekomst in met elektrische Vision E

In navolging van vele andere autofabrikanten gaat ook Skoda een elektrische toekomst tegemoet. Het Tsjechische merk zet de komende jaren in op een wagenpark met meerdere elektrisch aangedreven modellen. Als symbool voor de nieuwe toekomstvisie wordt de toepasselijk genaamde Vision E getoond, een elektrisch conceptauto. Skoda verwacht in 2020 met het eerste productiemodel op de markt te komen. Bij ActivLease leest u alles over elektrische auto’s en vindt u tevens de beste lease aanbiedingen.

MEB-platform

De Vision E is een vijfdeurs SUV-coupé die op de Shanghai Motor Show in april de nieuwe toekomstplannen van Skoda vertegenwoordigt. Het is het eerste elektrische en semiautonome model van het merk en is gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Dankzij een wielbasis van 2,8 meter zal de vierwielaangedreven conceptauto een zeer ruimtelijk interieur hebben.

500 km actieradius

In de fabriek wordt de Vision E voorzien van twee lithium-ion accu’s met een behoorlijk totaalvermogen van 225 kW. Daarmee bereikt de auto een top van 180 km/u en kan hij in theorie 500 elektrische kilometers afleggen voordat de laadpaal moet worden opgezocht. Het zijn cijfers die redelijk vergelijkbaar zijn met die van reeds aangekondigde elektrische SUV’s die de komende jaren hun debuut gaan maken, zoals de Jaguar I-Pace en de Generation EQ van Mercedes-Benz.

Skoda Vision E elektrische auto

Autonome Skoda

Volgens Skoda is de Vision E een voorbode voor de zelfrijdende vaardigheden die auto’s in de toekomst krijgen. Met behulp van camera’s en sensoren kan de auto bijvoorbeeld uit zichzelf een parkeerplek opzoeken en automatisch inparkeren. Ook is hij in staat om zelfstandig te rijden in files, op de rijbaan te blijven en andere weggebruikers in te halen. Als bestuurder hoeven we uiteindelijk steeds minder acties te verrichten. De komende jaren bieden veel fabrikanten de technologie voor autonoom rijden al optioneel aan.

Volg Skoda’s elektrovisie bij ActivLease

Skoda wil in 2025 een groot gedeelte van het wagenpark geëlektrificeerd hebben, waaronder vijf EV’s in verschillende segmenten. De eerste stap zet het merk met de Superb, waar in 2019 een plug-in hybride versie moet uitkomen. Tot die tijd kunt u onze nieuwspagina volgen om op de hoogte te blijven. Natuurlijk kunt u ook al een leaseofferte aanvragen voor de huidige modellen van Skoda, zoals de Kodiaq. Bekijk onze voorraad of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers, wij gaan graag voor u aan de slag!

Bron: Skoda nieuwsbericht

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSkoda gaat de toekomst in met elektrische Vision E