ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 Aero velgen vs standaard velgen:...

Tesla Model 3 Aero velgen vs standaard velgen: wat is efficiënter?

14-08-2019

Tesla Model 3 Aero velgen vs standaard velgen: wat is efficiënter?

De Tesla Model 3 komt net als andere elektrische auto’s standaard met aerodynamische velgen die de luchtweerstand verminderen. Toch zijn er steeds meer leaserijders die de wieldoppen verwijderen, want erachter zitten veel stoerdere velgen verstopt. Maar wat heeft het eigenlijk voor invloed op de actieradius? Zijn de velgen met wieldop echt zoveel efficiënter? In het filmpje van Next Move op YouTube wordt het rijbereik van de Tesla met en zonder de Aero velgen getest en het resultaat is verrassend te noemen!

Getest op de Autobahn

De test wordt uitgevoerd over een vast traject van de Duitse Autobahn. Next Move vergelijkt hierbij de actieradius van de Tesla Model 3 Long Range met én zonder de Aero velgen. Voor een zo efficiënt mogelijk testresultaat is afgesproken om een snelheid van 150 km/u aan te houden en de Autopilot-functie niet te gebruiken voor het accelereren en afremmen. Bovendien wordt er rekening gehouden met de bandenspanning en de drukte op de weg.

3% extra range

Het resultaat is zoals eerder gezegd vrij verrassend. De Tesla Model 3 met Aero velgen haalt bij de test een gemiddelde range van 320 kilometer. De Model 3 zonder de velgen heeft een reikwijdte van 312 kilometer. Dat is een verschil van slechts 3 procent! Uit het filmpje blijkt dus dat het weinig negatieve gevolgen heeft als u de Aero velgen verwijderd. De extra range is natuurlijk mooi meegenomen maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de actieradius als u liever op de 18 inch wielen wil rijden.

Hieronder ziet u hoe de test verloopt en kunt u het resultaat bekijken. Het filmpje is in het Duits, maar wel ondertiteld.

Op de foto's hieronder: links de Tesla Model 3 met Aero velgen, rechts de Tesla Model 3 zonder wieldoppen.

Tesla Model 3 18" Aero velgen
Tesla Model 3 18" standaard velgen

Lease de Tesla Model 3 met 4% bijtelling bij ActivLease

In het filmpje is ook te zien hoe u gemakkelijk de wieldoppen van de Tesla Model 3 kunt verwijderen. Met de Wheel Cap Kit uit de Tesla webshop kunt u de velg vervolgens netjes afwerken. Een stoer en voordelig alternatief voor de 19 inch Sportvelgen die u kunt leasen. Bij ActivLease zijn alle Tesla Model 3 uitvoeringen en opties beschikbaar. En als u dit jaar nog een Tesla bestelt, dan profiteert u nog van de lage 4 procent bijtelling. Een perfect moment om de elektrische overstap te maken dus!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 Aero velgen vs standaard velgen:...