ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 batterij getest door eigenaren, w...

Tesla Model 3 batterij getest door eigenaren, wat is het echte bereik?

21-04-2018
Tesla Model 3 batterij getest door eigenaren, wat is het echte bereik?

De officiële actieradius van de Tesla Model 3 wisten we al dankzij de Amerikaanse EPA. Maar hoeveel kilometers kan u rijden in werkelijkheid? En wat voor invloed heeft de configuratie en omgeving op de batterij? In Nederland is de Model 3 nog niet verkrijgbaar, maar in Amerika zijn er inmiddels meerdere gebruikers die de elektrische auto in de praktijk hebben getest. Haalt de Model 3 ook dan zijn beoogde range? U leest het allemaal bij ActivLease.

Tesla Model 3 haalt 500 km op één lading

De Tesla Model 3 actieradius is getest door Bjørn Nyland, een bekende YouTuber die bekend staat om zijn Model X trekwedstrijden. Nyland voert zijn Model 3 praktijktest uit in Californië. Om een zo groot mogelijk bereik te halen rijdt hij grotendeels over snelwegen met een gemiddelde snelheid van 90 km/u. De Model 3 is voor de test uitgerust met optionele 19 inch Sport velgen, een zonnedak, Autopilot en een Long Range batterij. Onder deze testomstandigheden krijgt Nyland het voor elkaar om een indrukwekkende 310 mijl (500 kilometer) te rijden, precies de maximale range die door de Amerikaanse EPA is vastgesteld. Bekijk de beelden hieronder.

Actieradius met optionele uitrusting

Een andere YouTuber en Tesla Model 3 gebruiker, Ben Sullins, heeft de elektrische auto in een andere configuratie. Zijn Model 3 is uitgerust met optionele 20 inch velgen, grotere sportbanden en een verlaagde ophanging. Ook rijdt de YouTuber van Las Vegas naar San Diego, een heuvelachtige route met tegenwind en hoge temperaturen. Hoewel de configuratie van de Tesla en de omstandigheden invloed hebben op het verbruik en de actieradius, haalt de Model 3 alsnog een indrukwekkende range van ruim 450 kilometer. Een verschil van ongeveer tien procent met de auto van Nyland. Sullins noteerde na afloop een gemiddeld energieverbruik van 266 Wh per 1,6 kilometer met een totaal verbruik van 75kWh. Bekijk het resultaat van zijn praktijktest hieronder.

De elektrische Tesla Model 3 leasen in 2019 bij ActivLease

Met de Model 3 wordt betaalbaar autorijden in een Tesla eindelijk realiteit voor zakelijke rijders. De elektrische sedan is ongelooflijk gewild en levering van de Tesla Model 3 in Nederland begint naar verwachting vanaf de eerste helft van 2019. ActivLease is uw Tesla lease expert. U kan bij ons reeds alles lezen over de Model 3 opties en uitvoeringen en een exemplaar reserveren voor zakelijke lease. U kan ook een vrijblijvende leaseofferte aanvragen voor de Tesla Model S en Model X. Deze modellen kan u in 2018 nog leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent. Bekijk onze elektrische autovoorraad en doe mee met het nieuwe leasen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 batterij getest door eigenaren, w...