ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 vs. Polestar 2, wie wint de strijd?

Tesla Model 3 vs. Polestar 2, wie wint de strijd?

26-06-2020
Tesla Model 3 vs. Polestar 2, wie wint de strijd?

Met de aankomende lancering van de langverwachte Polestar 2 krijgt de Tesla Model 3 er een concurrent bij. Op veel vlakken is de Polestar 2 namelijk erg aan de populairste Tesla gewaagd. Tijd om deze twee elektrische auto’s eens naast elkaar te zetten voor een rechtstreekse vergelijking. Kiest u straks voor het strakke Zweedse design, of voor de Amerikaanse hightech EV als nieuwe leaseauto?

Een duidelijke winnaar qua actieradius

Beide auto’s hebben een zeer grote actieradius die voor de meeste leaserijders voldoende zal zijn voor hun dagelijkse of zelfs wekelijkse ritten. De Tesla Model 3 Long Range komt op een enkele acculading 560 kilometer ver. Hiermee doet hij zijn naam eer aan, want dit is erg indrukwekkend. De Polestar 2 kan 470 kilometer rijden met een volle accu. Beide auto’s kunnen vanuit stilstand optrekken naar 100 km/u in minder dan 5 seconden! Een uniek voordeel dat Tesla heeft is het uitgebreide Supercharger netwerk, waarbij elke Tesla supersnel kan opladen. Dit gaat met een snelheid tot wel 250 kW. De Polestar 2 laadt met maximaal 150 kW, wat hem nog steeds geschikt maakt voor snelladen.

Groot verschil in beleving in het interieur

Van binnen zijn de Model 3 en de Polestar totaal verschillend. Het Tesla dashboard wordt gedomineerd door het grote 15 inch touchscreen in het midden. Verder geldt vooral ‘less is more’, want het dashboard is uiterst minimalistisch. Het geheel voelt daarom futuristisch aan. In de Polestar vinden we een hoogwaardig interieur, wat wel meer traditioneel is. Hier vinden we nog fysieke knoppen, een (doorzichtig) pookje en veel elementen die we herkennen uit de Volvo stal. Polestar gebruikt prachtige materialen en afwerkingen en de bekleding is zelfs volledig veganistisch.

De Polestar is meer naar smaak aan te passen

Als we kijken in de online configurator van beide modellen, dan valt er bij Polestar iets meer te kiezen en naar eigen smaak aan te passen. Zo heeft de Polestar 2 net iets meer mogelijkheden in lakkleuren en velgen dan de Model 3. Ook heeft de Polestar een aantal opties voor de stoelbekleding. Beide auto’s hebben een extra sportieve Performance-uitvoering en daarnaast zijn ze allebei met een trekhaak te leasen.

ActivLease is expert in elektrisch rijden

Welke keuze u ook maakt, u bent verzekerd van een uitstekend rijdende en complete leaseauto. De Polestar 2 en de Tesla Model 3 Long Range zijn er beide voor net geen 60.000 euro. De Polestar moet eind deze zomer verschijnen. De auto is inmiddels al in productie én leveren wij nog dit jaar met 8 procent bijtelling. De Tesla Model 3 Long Range bij ActivLease snel leverbaar. Vraag hiervoor eenvoudig een vrijblijvende leaseofferte op bij een van onze medewerkers!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 vs. Polestar 2, wie wint de strijd?