ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volkswagen ID.6 en Audi Q5 e-tron: elektrische 7-zits SUV's ook naar Europa?

23-11-2021

Volkswagen ID.6 en Audi Q5 e-tron: elektrische 7-zits SUV's ook naar Europa?

Elektrische auto’s met 7 zitplaatsen zijn er nog nauwelijks. Maar de kans is groot dat daar snel verandering in komt. Eerder dit jaar werd de Volkswagen ID.6 gepresenteerd en nu heeft Audi het doek getrokken van de technisch vergelijkbare Audi Q5 e-tron. De nieuwe elektrische auto’s zijn exclusief voor China, maar misschien niet voor lang. Ook Nederlandse leaserijders met gezin zouden hier wel raad mee weten!

7-persoons SUV

De Volkswagen ID.6 en Audi Q5 e-tron staan een treetje hoger in het gamma dan de Volkswagen ID.4 en Audi Q4 e-tron, de modellen die we in Europa kunnen leasen. Ze hebben een lengte van 4,88 meter en een wielbasis van 2,97 meter. Die 30 centimeter extra biedt genoeg ruimte voor een derde zitrij, zodat er in totaal 7 personen kunnen plaatsnemen. Verder zijn de SUV’s qua design en interieur heel vergelijkbaar met hun kleinere broers.

Vierwielaandrijving

Als het gaat om techniek zijn de nieuwe elektro-SUV’s duidelijk familie van elkaar. Ze worden aangeboden in drie vermogensvarianten met achter- of vierwielaandrijving en maximaal 225 kW. Zowel Audi als Volkswagen leveren een instapmodel met 58 kWh accu. Het topmodel krijgt bij Audi echter een iets grotere batterij mee dan Volkswagen (83,4 kWh in plaats van 77 kWh).

VW ID.6 binnenkort naar Europa?

De Audi Q5 e-tron lijkt voorlopig in China te blijven. In Europa biedt het merk al de Q4 e-tron aan en komt het binnenkort met de grotere Q6 e-tron. Maar vanuit Wolfsburg wordt er wel nagedacht om binnenkort de VW ID.6 naar Europa te halen. Het zou dan gaan om de import van tienduizenden exemplaren. Door het gebrek aan elektrische zevenzitters zou dat wel eens een interessante zet kunnen zijn. En bij ActivLease zien we de variantie in het aanbod elektrische auto’s natuurlijk graag toenemen!

VW ID.6

Op zoek naar een elektrische SUV? Bekijk het aanbod van ActivLease

We hebben dus goede hoop dat de Volkswagen ID.6 zijn weg naar Nederland vindt. Nu al kunt u de Volkswagen ID.4 leasen of de sportieve Volkswagen ID.5, die zeer binnenkort beschikbaar is. Bel of mail ons voor meer informatie. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze elektrische auto voorraad. We hebben nog enkele modellen leverbaar met gegarandeerd 12% bijtelling!

Bron: electric.com

Lease acties voor de Volkswagen ID.4 bij ActivLease

52kWh 109kW Pure - IDEAAL INSTAPMODEL
Volkswagen ID.4
Beste prijs
52kWh 109kW Pure - IDEAAL INSTAPMODEL
Netto bijtelling:
€ 141,-
Actieradius:
344 km
Leaseprijs:
€ 455,-
77kWh 220kW GTX - TOPUITVOERING MET 4WD
Volkswagen ID.4
Nieuw
77kWh 220kW GTX - TOPUITVOERING MET 4WD
Netto bijtelling:
€ 229,-
Actieradius:
482 km
Leaseprijs:
€ 605,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID.6 en Audi Q5 e-tron: elektrische...