ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo: dit zijn d...

Volkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo: dit zijn de highlights

15-03-2022
Volkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo: dit zijn de highlights

De afgelopen 20 jaar heeft Volkswagen ons al regelmatig geplaagd met een moderne versie van de klassieke T1 Microbus. Maar nu gaat deze er ook daadwerkelijk komen! Volkswagen heeft de productieversie onthuld van de ID.Buzz en ID. Buzz Cargo. Deze maken duidelijk een knipoog naar de klassieke Volkswagen busjes maar gebruiken de moderne techniek van Volkswagens MEB-platform, net als de ID.3 en ID.4. De VW ID.Buzz en ID.Buzz Cargo komen dit jaar al beschikbaar om te leasen!

Als personenbusje en bestelauto

De Volkswagen ID.Buzz verschijnt in 2 versies. Eentje voor personenvervoer en eentje als bedrijfswagen met een grote laadruimte. Dankzij het elektrische platform van Volkswagen is er enorm veel ruimte in het busje beschikbaar. In de personenvariant is plaats voor 5 personen plus nog 1.121 liter bagageruimte. Met de achterste zitplaatsen plat wordt dit bijna verdubbeld naar 2.205 liter. Later verschijnt ook een 6- en 7-zits versie. De ID.Buzz Cargo heeft twee tot drie zitplaatsen voorin en 3,9 m3 laadvolume, waarbij 2 europallets achter elkaar passen. Hiermee doet de Cargo zeker niet onder voor andere elektrische bedrijfswagens.

Retrodesign

Het uiteindelijke design van de VW ID.Buzz is weliswaar niet zo extreem als het conceptmodel uit 2017, maar heeft nog steeds duidelijke verwijzingen naar de geliefde retrobusjes uit de jaren ’50 en ’60. Het grote Volkswagen-logo op de voorkant, de two-tone lak, de smalle achterlichten en de ventilatieroosters boven de achterwielen doen echt denken aan vroeger. Zelfs de achterwielaandrijving komt overeen met het oorspronkelijke model!

Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen ID.Buzz

Duurzaam interieur

Het interieur van de Volkswagen ID.Buzz doet direct denken aan de nieuwe elektrische auto's van het merk, zoals de ID.3 en ID.4. Voor het grootste deel is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Dierlijke stoffen zijn juist helemaal niet gebruikt. Bij de ID.Buzz Cargo is het interieur zakelijk zwart, maar bij de personenvariant kunt u kiezen voor vrolijke kleurtjes. Deze komen terug in de deurpanelen, de stoelen en het dashboard. Op het centrale 12 inch touchscreen kunt u zelfs een matchende kleur voor de menu’s kiezen.

VW ID.Buzz

ID.Buzz actieradius

Achterin de ID.Buzz ligt een 150 kW elektromotor, waarmee het busje een topsnelheid van 145 km/u haalt. Het accupakket van 77 kWh moet, afhankelijk van de uitvoering, zo’n 420 kilometer actieradius opleveren. Hiermee is de ID.Buzz geschikt voor zowel binnen als buiten de steden. Snelladen onderweg kan met maximaal 170 kW, waarmee de accu van 5% naar 80% kan worden volgeladen in slechts een half uurtje. Bij lancering is de ID.Buzz de eerste elektrische Volkswagen die geschikt is voor bidirectioneel laden, zodat stroom uit de batterij aan het net terug kan worden teruggegeven op piekmomenten.

Volkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo leasen bij ActivLease

In oktober 2022 moeten de Volkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo al aan de eerste klanten geleverd worden. Natuurlijk kunt u ze dan leasen bij ActivLease. Naar verwachting worden rond mei de vanafprijzen van de verschillende uitvoeringen bekend gemaakt. Blijf daarom ActivLease in de gaten houden voor alle laatste info! Ook zijn alle andere elektrische Volkswagens voordelig bij ons te leasen. U kunt een leaseofferte aanvragen voor de Volkswagen ID.3 of ID.4, of neem een kijkje bij ons aanbod aan elektrische bedrijfswagens.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID.Buzz en ID.Buzz Cargo: dit zijn d...