ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog'Volvo leaseauto's bestaan vanaf 2025 voor een...

'Volvo leaseauto's bestaan vanaf 2025 voor een kwart uit gerecycled materiaal'

19-06-2018

'Volvo leaseauto's bestaan vanaf 2025 voor een kwart uit gerecycled materiaal'

Volvo is een groot voorstander van veilig en milieuvriendelijk autorijden. De Zweedse autobouwer gaat het produceren van diesels staken en levert vanaf 2019 alleen nog maar auto’s die deels of volledig elektrisch rijden. Nu maakt Volvo bekend dat het deze ambitie verder doortrekt en actiever gebruik gaat maken van gerecyclede kunststoffen in nieuwe leaseauto’s. De duurzaamheid van Volvo is een lovenswaardig maar noodzakelijk initiatief in de strijd tegen de ‘plasticsoep’ in de oceanen. Doet u ook al mee met de elektrische omslag?

Zorg voor het milieu

Volvo wil dat vanaf 2025 minstens een kwart van alle gebruikte kunststoffen in nieuwe modellen van gerecycled materiaal is. Op die manier wil het zijn impact op het milieu door het produceren van auto’s verminderen. “Volvo Cars zet zich continu wereldwijd in voor het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk”, zegt Volvo CEO Håkan Samuelsson. “De zorg voor het milieu is een van onze kernwaarden en we blijven zoeken naar nieuwe manieren om dit in onze business te verwerken.”

Volvo XC60 met gerecycled materiaal

Om deze ambities te illustreren maakte Volvo een unieke versie van de XC60 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, de World Car of the Year. Hierbij is voor een groot deel gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. De middenconsole is bijvoorbeeld gemaakt van hernieuwbare vezels en kunststoffen van oude visnetten en maritieme touwen. In de vloerbekleding en de stoelen zijn petflessen en gerecycled katoen verwerkt. Volvo heeft zelfs gebruikte stoelen uit oude Volvo-modellen een nieuw leven gegeven; deze vormen het geluidsabsorberende materiaal onder de motorkap van de XC60.

Gerecycled plastic in nieuwe Volvo auto's

Klimaatneutrale productie

Volvo geeft daarnaast aan dat het uitsluitend klimaatneutrale productiefaciliteiten wil gaan gebruiken. De eerste hiervan is begin dit jaar geopend in Zweden. Hiermee volgt Volvo het goede voorbeeld van BMW, dat al jarenlang gerecyclede materialen gebruikt bij het produceren van de BMW i3. Ook automerken zoals Audi, Porsche en Hyundai zetten zich intensief in voor duurzame mobiliteit.

Lease elektrische met vier procent bijtelling bij ActivLease

ActivLease is specialist in elektrisch leasen en applaudisseert het initiatief van Volvo. Het Zweedse automerk heeft reeds diverse plug-in hybride’s beschikbaar zoals de V60 en XC60 en brengt de komende jaren ook volledig elektrische en emissievrije modellen op de markt. Een elektrische auto leasen betekent dat u in aanmerking komt voor de vriendelijke bijtelling van vier procent. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair en helpt u bij iedere stap van de elektrische omslag. Vraag een Volvo leaseofferte aan en onze vriendelijke medewerkers maken voor u een voorstel op maat!

Bron: Volvo

Tags
Volvo
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Volvo leaseauto's bestaan vanaf 2025 voor een...