ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogChinese Xpeng G3 komt naar Europa. Beter dan de...

Chinese Xpeng G3 komt naar Europa. Beter dan de Tesla Model X?

17-12-2020
Chinese Xpeng G3 komt naar Europa. Beter dan de Tesla Model X?

Na Aiways en MG is er opnieuw een Chinese autobouwer dat de oversteek waagt naar Europa. Dit keer gaat het om Xpeng, een merk dat zich volledig richt op elektrische auto’s. De G3 is een elektrische crossover die een zeer interessante toevoeging voor de markt belooft te worden! ActivLease kijkt alvast naar wat we van deze Xpeng G3 mogen verwachten.

Minimalistische vormgeving

Als we de foto’s van het interieur bekijken, dan doet de G3 ons veel denken aan de Tesla Model X. Xpeng is duidelijk geïnspireerd door de auto’s van Elon Musk en kiest ook voor een minimalistische vormgeving met een tablet-achtig touchscreen in het midden en een groot glazen panoramadak. Verder zien we een fraaie crossover die niet zal misstaan op de Nederlandse weg.

Deels zelfrijdend

De G3 moet het leven van de bestuurder een stuk makkelijker maken. Met een verzameling camera’s, sensoren en zelfs Lidar-technologie kan de auto deels zelfrijdend door het verkeer gaan. Xpeng noemt het XPILOT, wat natuurlijk gelijkenissen oproept met Autopilot van Tesla. De G3 kan hiermee bijvoorbeeld automatisch parkeren, de snelheid aanpassen en van rijbaan wisselen.

Xpeng G3

Xpeng G3

Aantrekkelijke vanafprijs

Europese prijzen en specificaties van de G3 zijn er nog niet. Wel verwacht Xpeng een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje in handen te hebben waarmee het merken als Tesla en Hyundai zenuwachtig wil maken. In China is het model verkrijgbaar met een 50,5 kWh en 66,5 kWh accu en een NEDC-actieradius tot 520 kilometer.

Voordelig elektrisch leasen bij ActivLease

In Noorwegen is men al begonnen met het leveren van de eerste Xpeng G3 modellen en de kans is groot dat Nederland snel zal volgen. Elektrisch rijden wordt steeds voordeliger en u kan ook uit steeds meer interessante modellen kiezen. Vraag nu een offerte aan bij ActivLease en u profiteert nog voor lange tijd van de 8% bijtelling die voor volledig elektrische auto’s geldt!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogChinese Xpeng G3 komt naar Europa. Beter dan de...