ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Groen licht voor Europese autofabrieken: de productie wordt langzaam hervat

21-04-2020

Groen licht voor Europese autofabrieken: de productie wordt langzaam hervat

Nu de piek van het coronavirus in Europa een beetje achter ons lijkt, wordt er steeds meer productiewerk hervat. Dit geldt ook voor de automotive. Audi en Seat geven aan de productie in hun Duitse en Spaanse autofabrieken geleidelijk aan weer op te starten. Ook in het zwaar getroffen Italië rollen er weer Ferrari’s van de band. In China begon de autoproductie een aantal weken geleden weer. Nu zijn daar in de tweede week van april 14% meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Goed nieuws dus vanuit de auto-industrie! Meteen een leaseauto nodig? Dan kunt u bij ActivLease kiezen uit één van onze vele voorraad modellen.

Audi fabrieken starten weer op

Halverwege maart staakte Audi vanwege het coronavirus de productie van nieuwe modellen. Nu een groot deel van Europa over de zogenoemde piek heen lijkt, worden enkele fabrieken al voor 1 mei weer opgestart en de productie van motoren zal zelfs al een week eerder van start gaan. Audi heeft verschillende manieren bedacht om de veiligheidsregels na te leven en ervoor te zorgen dat werknemers voldoende afstand houden van elkaar. Er zal bijvoorbeeld in meerdere shifts worden gewerkt om het aantal personen dat tegelijk in de fabriek werkt te beperken.

In Spanje wordt er bij Seat weer gewerkt

Spanje is een van de landen in Europa waar het coronavirus het hardst om zich heen sloeg maar ook daar wordt er weer langzaam een begin gemaakt met terug aan het werk gaan. Komende week al moeten de fabrieken van Seat weer gaan draaien, nadat ze zes weken stil hebben gelegen. Omdat ook hier strenge veiligheidsmaatregelen gelden zal de productie van auto’s nog niet meteen op volle toeren draaien, maar het begin is er!

In China stijgt de verkoop van auto’s

Veel Chinese steden proberen het normale leven weer op te pakken. Ondanks dat veel mensen nog voorzichtig zijn in het naar buiten gaan, is de behoefte aan individueel vervoer groot. In Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, worden op dit moment zelfs meer auto’s verkocht dan voor de uitbraak. Reuters meldt dat de verkopen tot wel 14% hoger zijn ten opzichte van april 2019. Daimler, BMW en Volkswagen hebben al gemeld dat de automarkt op snel tempo naar het oude niveau lijkt terug te keren.

Leaseauto nodig? Bestel snel om wachttijden te voorkomen!

Het langzaam heropstarten van autofabrieken is zeer goed nieuws. Door de productieachterstand zijn leaserijders die op zijn naar mobiliteit nog wel even aangewezen op de beschikbare voorraad van dit moment. ActivLease heeft nog een groot aantal voorraadauto’s. Ook veel elektrische auto’s zijn nog op voorraad, waarvan sommige zelfs nog met 4% bijtelling. Neem dus snel contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvende leaseofferte!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGroen licht voor Europese autofabrieken: de pro...