ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogRenault, Nissan en Mitsubishi gaan meer elektri...

Renault, Nissan en Mitsubishi gaan meer elektrische en zelfrijdende auto's produceren

23-09-2017
Renault, Nissan en Mitsubishi gaan meer elektrische en zelfrijdende auto's produceren

Het samenwerkingsverband tussen fabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi loopt voorspoedig. Baas van de Frans-Japanse alliantie is Carlos Ghosn en hij presenteerde het nieuwe zesjarenplan. De Japanners en Fransen gaan zwaar inzetten op elektrisch rijden en willen tot 2022 samen minstens twaalf volledig elektrische auto’s introduceren op de markt. Ook de technologie voor autonoom rijden moet snel verder ontwikkeld worden zodat zelfrijdende auto’s breed aangeboden kunnen worden. ActivLease is specialist in elektrisch leasen en applaudisseert het initiatief van Renault, Nissan en Mitsubishi.

Meer elektrische auto’s produceren

Het nieuwe zesjarenplan moet leiden tot een verdubbeling van de jaarlijkse kostenvoordelen die de samenwerking oplevert. De drie fabrikanten besparen bij benadering 10 miljard euro met het uitwisselen van hun technologie. De jaarlijkse verkoop zal in 2022 geschat worden op meer dan 14 miljoen auto’s wat een omzet genereert van ruim 200 miljard euro. De eerste helft van 2017 hebben Renault, Nissan en Mitsubishi gezamenlijk 5,3 miljoen voertuigen verkocht. Een half miljoen daarvan kwam met een elektrische aandrijving. In het bijzonder zijn de Renault Zoe en de Nissan Leaf uiterst populair in de elektrische leasemarkt.

Mitsubishi is lid van de groep sinds 2016

Mitsubishi voegde zich in 2016 toe aan het samenwerkingsverband en dat heeft de groep geen windeieren gelegd. De autoverkoop maakte een groei door in de eerste jaarhelft, mede veroorzaakt door de aantrekkende economie in Europa. Renault en met name dochtermerk Dacia zag de autoverkoop op het eigen continent bijzonder sterk groeien. Kijkend naar het onderlinge aandelenbelang, is het samenwerkingsverband wereldwijd marktleider en laat het Volkswagen en Toyota achter zich.

Gezamenlijk 14 miljoen auto’s produceren in 2022

In 2022 mikt de groep op 14 miljoen geproduceerde auto’s, waarvan er 9 miljoen gebouwd worden met behulp van gedeelde productietechnologie. In 2016 ging het om 10 miljoen waarvan 2 miljoen met gezamenlijke technologie vervaardigd werd. Modellen van de drie fabrikanten zullen ook vaker met dezelfde motor aangeboden worden.

Renault Nissan Mitsubishi samenwerkingsverband

Nissan, Renault of Mitsubishi auto leasen? Kies ActivLease!

ActivLease is uw lease intermediair voor Nissan, Renault en Mitsubishi. Bekijk onze voorraad leasemodellen of lease een elektrische Nissan, Renault of Mitsubishi. Een volledig elektrische auto leasen levert u in 2017 de vriendelijke bijtelling van vier procent op. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte voor u en helpen u met iedere stap van het leaseproces. Zo kunnen wij ook helpen met de installatie van een laadpaal op eigen terrein. Kies voor de elektrische overstap bij ActivLease.

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogRenault, Nissan en Mitsubishi gaan meer elektri...