ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Stofzuigerfabrikant Dyson wil elektrische auto...

Stofzuigerfabrikant Dyson wil elektrische auto lanceren in 2020

06-10-2017

Stofzuigerfabrikant Dyson wil elektrische auto lanceren in 2020

Er is een kans dat u een stofzuiger van het merk Dyson bezit, maar in 2020 kan u ook een elektrische auto van de Britten leasen. CEO James Dyson heeft plannen vrijgegeven dat zijn bedrijf een stekkerauto ontwikkelt en in 2020 gereed voor productie wil hebben. Een spannende nieuwe speler op de elektrische automarkt, die reeds nieuwkomers groot heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld Tesla.

Solid state batterijen

Vermoedens dat Dyson wilde uitbreiden naar de automarkt waren reeds gewekt toen de Britten negentig miljoen dollar investeerden in start-up Sakti3. Zij ontwikkelden een solid state batterij wat een veilig alternatief is voor traditionele lithium-ion batterijen die bijna iedere elektrische auto op de markt gebruikt. Solid state batterijen werken ook mee aan het bereiken van een hoger elektrisch rijbereik.

James Dyson

Nieuwe fabriek

Dyson investeert ook 1 miljard dollar in de bouw van een nieuwe batterijfabriek, die de nieuwe generatie batterijen gereed gaat maken voor massaproductie. Reeds vierhonderd werknemers werken aan het project, zo vertelt CEO James Dyson. Hij schreef ook dit aan zijn werknemers in een memo:

Het is mijn ambitie om een oplossing te vinden voor het mondiale probleem van luchtvervuiling. Daarom heb ik me gecommitteerd aan de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologie. Ik ben er van overtuigd dat elektrische auto’s het probleem van luchtvervuiling in de mobiliteitssector kunnen oplossen.”

Elektrische voorraad bekijken van ActivLease

Dyson heeft reeds veel technologie ontwikkelt die elektrische apparatuur zoals stofzuigers en föhns beter en efficiënter laat werken. De Britten willen deze technologie nu toepassen op een eigen elektrische auto. ActivLease applaudisseert de onderneming en verwacht de auto in 2020. Wij zijn een elektrische leaseintermediair met een grote voorraad elektrische leaseauto’s, van Opel en Nissan tot Renault en Tesla. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte voor u en helpen u bij iedere stap van de elektrische overstap.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Relevante artikelen

In de Kia e-Niro kunt u elektrisch autorijden zonder rempedaal

16-11-2018 | De Kia e-Niro is een volledig elektrische crossover die een grote actieradius comb...

Lees verder

Oplaadpunten voor elektrische auto's nu ook te vinden in Google Maps

15-11-2018 | De overstap naar elektrisch rijden kent voor leaserijders bijna geen drempel meer....

Lees verder

Nederland krijgt voorrang met Opel Ampera-e leveringen

09-11-2018 | Het is nu uiterst voordelig om een elektrische auto te leasen, daarom doen fabrika...

Lees verder

Jaguar I-Pace maakt speciaal geluid om voetgangers te beschermen

08-11-2018 | Elektrisch rijden in de Jaguar I-Pace heeft veel voordelen. De Britse SUV staat vo...

Lees verder