ActivLease
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.4/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogVideo: Seat el-Born in detail bekeken, sportiev...

Video: Seat el-Born in detail bekeken, sportieve dubbelganger van VW ID.3

10-10-2019

Video: Seat el-Born in detail bekeken, sportieve dubbelganger van VW ID.3

Eerder dit jaar mochten we al even kennismaken met de nieuwe Seat el-Born. Dit is de eerste Seat die als volledig elektrische auto wordt ontwikkeld en de Spaanse tegenhanger van de Volkswagen ID.3. De el-Born is wat ActivLease betreft één van de meest opvallende modellen die volgend jaar op de markt komt, dus het is tijd om hem eens te vergelijken en van dichtbij te bekijken!

Net als de conceptversie

De Seat el-Born die uiteindelijk bij de dealer zal staan zal qua uiterlijk vrijwel gelijk blijven aan het studiemodel dat we al eerder zagen. De elektrische auto vertoont nog steeds veel gelijkenissen met de Volkswagen ID.3, maar ziet er een stuk stoerder uit. Aan de voorkant is geen grille te vinden, wat een beetje doet denken aan de Tesla Model 3. Toch is er wel een soort reliëf aangebracht. Aan de achterkant valt het doorlopende achterlicht op, net als de nieuwe handgeschreven typeaanduiding. Bovenop de achterruit heeft Seat een forse spoiler geplaatst om de sportieve uitstraling van de el-Born te benadrukken.

EV YouTuber Bjørn Nyland zocht de Seat el-Born op tijdens de IAA beurs in Frankfurt. Bekijk het filmpje hieronder.

Modern interieur

In het interieur van de el-Born zien we nog meer gelijkenissen met de VW ID.3. Het dashboard is toegankelijk en overzichtelijk ingedeeld. In het midden prijkt een 10 inch touchscreen, dat Seat voor het gemak schuin naar de bestuurder heeft gericht. Ook voor de neus van de bestuurder is een digitaal scherm geplaatst dat als instrumentarium dienst doet. Wat verder opvalt is het grote opbergvak op de plek waar traditioneel de versnellingspook zit.

420 km actieradius

Naast het uiterlijk is er ook op motorisch gebied al het een en ander bekend. De Seat el-Born gebruikt dezelfde techniek als zijn Volkswagen broertje. De elektromotor heeft een vermogen van 204 pk en volgens de WLTP moet de auto 420 kilometer kunnen rijden op een acculading. Met een 100 kW snellader moet hij binnen 47 minuten weer tot 80% op te laden zijn. Last van laadstress hoeft u dus niet meer te hebben!

Volg ActivLease voor alle info over elektrische modellen 2019/2020

Als fan van de Volkswagen ID.3 zijn we natuurlijk erg gecharmeerd van de stoere Seat el-Born. We hebben nog heel even geduld nodig, want rond zomer 2020 kunt u voor de Spaanse EV een leaseofferte aanvragen. Voor die tijd brengt Seat met de nieuwe Mii Electric zijn eerste geëlektrificeerde leaseauto op de markt. Bij ActivLease houden we u op de hoogte van al het nieuws en de prijzen. Dit geldt natuurlijk ook voor de vele andere elektrische leaseauto's die we volgend jaar kunnen verwachten!

Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.4/10
Nikki Bousie
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.