ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrische pick-up van Rivian eindelijk klaar, binnenkort naar Europa?

21-09-2021

Elektrische pick-up van Rivian eindelijk klaar, binnenkort naar Europa?

Het Amerikaanse Rivian is afgelopen week begonnen met de productie van haar elektrische R1T pick-up truck. Een mooi moment, want het is het allereerste model van de jonge autofabrikant. Bovendien is Rivian er net iets eerder bij dan de concurrenten, want de Tesla Cybertruck en Ford F-150 Lightning verschijnen pas in de loop van 2022. Nu is de vraag natuurlijk: komt deze ‘Tesla-killer’ ook naar Nederland?

Beresterke allrounder

Rivian is één van de bekendste nieuwkomers op de markt voor elektrische auto’s. Ruim voordat het eerste exemplaar van de band rolde viel de R1T al op door zijn bijzondere features. De elektrische terreinwagen kan maar liefst 5.000 kg trekken, heeft een uitschuifbare keuken met elektrisch kookstel en kan op zijn plek 360 graden draaien. Volgens Rivian sprint de topversie van de truck in slechts drie seconden van 0 naar 100 km/u. Een beresterke allrounder dus!

De eerste R1T is inmiddels van de band gerold, zo laat de CEO van Rivian zien in een bericht op Twitter:

Tesla Cybertruck

En de Rivian R1T heeft het rijk voorlopig alleen. De markt voor elektrische pick-up trucks is nieuw en echte concurrenten zijn nog niet verkrijgbaar. De Ford F-150 Lightning werd eerder dit jaar onthuld en komt in de lente van 2022 pas uit de fabriek in Amerika gereden. En wanneer de Tesla Cybertruck het levenslicht ziet, lijkt alleen Elon Musk te weten.

Rivian R1T ook leverbaar in Nederland? Houd ActivLease in de gaten

Ondertussen is Rivian al een tijdje in gesprek met meerdere landen om een fabriek buiten Amerika te bouwen. Het lijkt er dus op dat we niet lang meer hoeven te wachten tot de Rivian R1T ook naar Europa komt!

ActivLease is zeer geïnteresseerd in elektrische pick-ups. De Rivian R1T bewijst al dat ze niet onderdoen voor pick-ups met verbrandingsmotor en in veel opzichten zelfs praktischer zijn. Uiteraard houden we u op de hoogte van de beschikbaarheid van de R1T voor zakelijke rijders. Wanneer het zover is kunt u natuurlijk bij ons een leaseofferte aanvragen. Wist u al dat we een grote voorraad elektrische auto’s en bedrijfswagens hebben? Dit jaar is overstappen nog extra aantrekkelijk door de lage 12% bijtelling!

Bron: Twitter, electrive.com

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische pick-up van Rivian eindelijk klaar,...