ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogJaguar XJ keert vanaf 2020 terug als volledig e...

Jaguar XJ keert vanaf 2020 terug als volledig elektrische auto

18-07-2019
Jaguar XJ keert vanaf 2020 terug als volledig elektrische auto

De Jaguar XJ keert vanaf volgend jaar terug als elektrische auto. Begin vorig jaar kwamen al de eerste concrete berichten naar buiten dat het vlaggenschip van Jaguar een elektrische variant zou krijgen. Nu bevestigd de Britse autofabrikant het goede nieuws dat de XJ inderdaad onder stroom komt te staan en krijgen we meer details over de productie en de aandrijving. Bij ActivLease zijn we zeer benieuwd, want een elektrische sedan met de luxe van een Jaguar klinkt ons als muziek in de oren!

Jaguar XJ Electric

De Jaguar XJ Electric is de tweede volledig elektrische auto van het merk en wordt door hetzelfde team gebouwd als de Jaguar I-Pace, de Auto van het Jaar 2019. Daarmee geven de Britten indirect aan dat het een zeer belangrijk model wordt. Jaguar hoopt natuurlijk het gevecht aan te kunnen gaan met andere premium sedans zoals de Audi e-tron GT en Tesla Model S. Overigens zal de volgende generatie XJ gewoon leverbaar blijven met traditionele verbrandingsmotoren.

Gemaakt in Engeland

Hoewel de huidige XJ binnenkort niet meer gemaakt wordt, hoeven de fabrieksmedewerkers niet te vrezen voor hun baan. De productie van het nieuwe model zal namelijk in het Britse Castle Bromwich blijven. Daar legt men vanaf deze zomer de hand aan een platform dat geschikt is voor elektrische auto’s, maar ook hybrids en plug-in hybrids. Al vanaf 2020 komt Jaguar Land Rover met verschillende geëlektrificeerde auto’s die op dit platform gebaseerd zijn. De Jaguar XJ zal de eerste zijn, een elektrische Range Rover zal ongetwijfeld volgen.

De Jaguar XJ gaat voorop

Accupakket

Officiële specificaties van de nieuwe Jaguar XJ zijn nog niet bekendgemaakt. Verschillende media melden dat het een vier- in plaats van vijfdeurs sedan wordt. Ook zou de auto een 90,2 kWh accupakket krijgen met een elektrische actieradius van ongeveer 450 kilometer. Dat is vergelijkbaar met de Jaguar I-Pace.

Blijf op de hoogte van de Jaguar XJ Electric

Hoewel er nog niet veel bekend is over de nieuwe Jaguar XJ, belooft 2020 een spannend jaar te worden voor liefhebbers van het automerk. Zal de elektrische XJ concurrentie kunnen bieden aan merken als Tesla en Audi? Bij ActivLease zijn we in ieder geval zeer benieuwd en u kunt de ontwikkelingen volgen via onze nieuwspagina. En heeft u onze Jaguar leasevoorraad al bekeken? Hier kunt u een voordelige leaseofferte aanvragen voor alle modellen zoals de I-Pace en XF Sportbrake.

Bron: Jaguar Land Rover Nederland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogJaguar XJ keert vanaf 2020 terug als volledig e...