ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDaimler koopt 20 miljard euro aan batterijcelle...

Daimler koopt 20 miljard euro aan batterijcellen voor elektrische auto's

14-12-2018
Daimler koopt 20 miljard euro aan batterijcellen voor elektrische auto's

De elektrische omslag, waarbij elektrische auto’s benzine- en dieselauto’s op hoog tempo gaan vervangen, is aangebroken als het aan Daimler ligt. Het Mercedes-Benz concern heeft voor ruime 20 miljard euro batterijcellen besteld en wil EV’s massaal produceren. Ook gebruiken ze de miljardeninvestering om een globaal batterijnetwerk te bouwen, met fabrieken die de cellen omzetten in batterijpakketten. De Duitsers hebben plannen voor verscheidene nieuwe personenauto’s, bedrijfswagen, bussen en trucks. Het grootste deel van de introducties staat reeds gepland in 2019 en verder.

Mercedes EQC vanaf 2019 in Nederland

Het is uiterst ambitieus wat Daimler gaat doen vanaf volgend jaar. Het concern wil dat in 2025 een kwart van de nieuwgekochte Mercedessen uitstootvrij is en dus elektrisch rijdt. Speerpunt van de strategie is de Mercedes EQC, de totaal elektrische SUV die u eind 2019 kan leasen bij ons. Dit nieuwe model is jaren in ontwikkeling geweest en vormt de blauwdruk voor een range elektrische modellen zoals we nog nooit gezien hebben van Mercedes.

Nieuwe elektrische auto’s, bedrijfswagens en trucks

De EQ-lijn zal snel uitgebreid worden want de Duitsers willen in 2022 wel 130 varianten met een stekker aanbieden. Er wordt ook buiten personenauto’s gekeken naar bijvoorbeeld elektrische bedrijfswagens en trucks.

Mercedes EQC

Hoofd van Mercedes-Benz, dr. Dieter Zetsche, gaf een reactie in het persbericht van Daimler over de miljardeninvestering:

“Ons elektrische offensief blijft meer momentum opbouwen. Nadat we miljarden euro’s geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van de elektrische vloot en het uitbreiden van ons wereldwijd batterijnetwerk, gaan we nu de volgende stap zetten. Met de aanschaf van 20 miljard euro aan batterijcellen, transformeren we gestaag naar een elektrische toekomst voor ons bedrijf.”

Betere batterijen

Het netwerk aan batterijfabrieken - waar de cellen omgebouwd worden naar batterijen geschikt voor de elektrische Mercedessen – is minstens zo indrukwekkend. Daimler heeft bouwprojecten reeds aangekondigd in Duitsland, China, Thailand en de Verenigde Staten. Het Duitse concern gebruikt zijn capaciteit ook om batterijen beter en betaalbaarder te maken. Zo bevatten de batterijen van de Mercedes-Benz EQC straks veel minder van het dure mineraal kobalt. De nieuwe samenstelling is net zo effectief als die van huidige accu’s.

Mercedes-Benz EQC bestellen? Kies ActivLease!

Voor de Mercedes EQC kan u zich reeds inschrijven bij ActivLease. Onze vriendelijke medewerkers houden u dan op de hoogte wanneer bestellingen voor de elektrische SUV geplaatst mogen worden. Als leaseintermediair gespecialiseerd in elektrische auto’s, hebben wij een grote voorraad van de populairste EV’s. U kan bijvoorbeeld bij ons de Hyundai KONA Electric bestellen, de Nissan Leaf leasen maar ook de Kia e-Niro, Volkswagen e-Golf of BMW i3 rijden. Vraag gewoon een leaseofferte aan, dan helpen wij u verder met iedere stap van de elektrische omslag. Veel elektrische modellen komen in 2019 nog steeds in aanmerking voor de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Bron: Daimler

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDaimler koopt 20 miljard euro aan batterijcelle...