ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019...

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

21-07-2017

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

Automobilisten gaan een aantal spannende jaren tegemoet! Dankzij de ontwikkeling van elektrische auto’s en de dalende batterijkosten is de elektrische revolutie in auto lease land in volle gang. Naast de nieuwe Volkswagen e-Golf en Opel Ampera-e, die u kunt leasen met 4% bijtelling, komt er veel interessants uit op de elektrische automarkt. Vrijwel alle fabrikanten werken inmiddels aan emissievrije productiemodellen of vooruitstrevende concept cars. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair en maakte voor u een selectie.

Volvo EV

Volvo liet onlangs weten dat het tussen 2019 en 2021 vijf volledig elektrische auto’s uitbrengt. Tegelijkertijd neemt het Zweedse merk afscheid van de brandstofmotor. De eerste EV, die u in 2019 al kunt leasen, zou volgens Volvo een actieradius van 400 kilometer krijgen. Op het prijskaartje moet tussen de $35.000,- en $40.000,- komen te staan. Met die cijfers zou de auto prima kunnen concurreren met de Opel Ampera-e, Tesla Model 3 en waarschijnlijk ook de Tesla Model Y, de compacte SUV van Tesla. Bij ActivLease zijn we zeer benieuwd naar de elektrische omslag van Volvo.

Nissan Leaf

Om concurrenten zoals de Opel Ampera-e bij te benen, krijgt de populaire Leaf een hogere actieradius. Met de 60 kWh batterij moet volgens NEDC een bereik van 500 elektrische kilometers mogelijk zijn, zonder de kosten daarmee omhoog te jagen. Nissan zegt dat het nieuwe model semiautonoom wordt en ProPILOT-technologie krijgt waarmee de auto zonder ingrijpen van de bestuurder van rijstrook kan wisselen en uiteindelijk volledig zelfstandig door het stadsverkeer kan rijden. Het design krijgt ook een update, met een moderne look, V-Motion grille en speciale koplampen. De onthulling staat voor september, leasen kan een paar maanden later.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is de compacte en ‘betaalbare’ Tesla. De elektrische leaseauto krijgt naar verwachting een aantrekkelijke vanafprijs van 35.000 euro. Het aantal accessoires is daardoor niet zo uitgebreid als bij de Model S. Toch heeft het interieur een 15 inch touchscreen in het dashboard waarop semiautonome functies bediend kunnen worden. Ook heeft de Model 3 een grote actieradius waarmee hij 350 kilometer haalt zonder dat u hoeft op te laden. Met ruim 400.000 orders is de vraag naar de nieuwe Tesla groot. ActivLease verwacht de eerste Tesla Model 3 leaseauto’s eind 2018 in Nederland.

Jaguar I-Pace

De Britten van Jaguar komen met een adembenemend alternatief voor SUV’s met diesel- en benzinemotoren: de I-Pace. Ondanks de elektromotor ontbreekt het hem niet aan kracht. Het batterijpakket van 90 kWh is goed voor een totaal vermogen van 400 pk en 700 Nm, met een theoretisch bereik van 500 km. Dankzij het gestroomlijnde design is er nog ruimte voor 530 liter aan bagage plus 28 liter voorin. Het is nog wachten tot de tweede helft van 2018 voor marktintroductie, maar de I-Pace ging onlangs al even de openbare weg op. ActivLease heeft voor u de beelden.

Mercedes-Benz Generation EQ

De Generation EQ behoort tot het elektrische wagenpark dat Mercedes-Benz de komende tien jaar wil gaan uitbrengen. Het merk spreekt zelfs van een ‘elektro-offensief’, waarbij elk marktsegment een EQ-model moet krijgen. In dit geval is dat een SUV die beschikt over twee elektromotoren met elk 204 pk, een koppel van 350 Nm en een actieradius van 500 km. Opvallend is ook de ‘elektro-esthetiek’ met zijn blauw-zilveren lijnenspel en de verschillende oplaadtechnologieën die Mercedes wil combineren. Naast snelladen zou in de toekomst thuis opladen via inductie of wallbox mogelijk worden.

Audi e-tron Sportback

De verwachtingen van de Audi e-tron Sportback zijn hoog omdat het één van de drie elektrische auto’s is die Audi de komende jaren wil uitbrengen. De Duitse fabrikant start in 2019 met de productie van deze volelektrische sport coupé. Beelden van het prachtige ontwerp en het unieke interieur bekijkt u in onze blog. De cijfers zijn minstens zo indrukwekkend: een NEDC-actieradius van 500 km, 435 pk vermogen en een sprint van 0-100 in slechts 4,5 seconden.

Porsche Mission E Audi e-tron Sportback Mercedes-Benz Concept EQ Nieuwe Nissan Leaf Jaguar I-Pace

Porsche Mission E

De Mission E is Porsche’s sportwagen van de toekomst en het Duitse antwoord op de Tesla Model S. Op de Autosalon van Genève 2016 won hij de prijs voor ‘Best concept car design’. Reden genoeg voor Tesla om de ontwerper in te huren. Naast een futuristische carrosserie (met digitale zijspiegels!) heeft de Mission E ook techniek die zijn tijd vooruit is: we noteren een vermogen van 440 kW (600 pk), 500 km bereik en een batterij die in slechts een kwartier tot 80% opgeladen is. Hoewel de elektrische Porsche nog minstens twee jaar op zich laat wachten, rekent Porsche-baas Oliver Blume nu al op ongeveer 20.000 verkochte exemplaren op jaarbasis.

Alles over elektrische auto’s bij ActivLease

Naast deze veelbelovende modellen staan voor het eind van dit decennium nog meer elektrische auto’s gepland. Denk aan de Audi e-tron Quattro, Tesla Model Y, Skoda Vision E en de Lucid Air. Bij ActivLease kijken we reikhalzend uit naar deze EV’s. Bent u geïnteresseerd in elektrisch leasen? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten en bekijk onze voorraad auto’s met een gunstige 4% bijtelling. Zo draagt u als bestuurder bij aan een beter milieu, terwijl u profiteert van een voordelig leasetarief!