ActivLease
085 - 90 229 29

SsangYong lease

Bij ActivLease kunt u de SsangYong Korando leasen. Wij hebben afspraken met verschillende dealers gemaakt voor de centrale inkoop van deze compacte SUV van SsangYong. Op die manier maakt u maximaal gebruik van de mogelijkheden om voordelig uw SsangYong te leasen, zowel voor operationele als financial lease.

Kijk op onze website bij de voorraadauto’s en in de outlet voor de voordelige aanbiedingen. Wilt u toch liever een SsangYong financieel leasen omdat u liever uw auto op uw eigen balans hebt staan, ga dan naar onze financiële leasevoorraad.

Kies uw model

Het merk SsangYong

Het Zuid-Koreaanse SsangYong staat in de jaren ’50 nog bekend als fabrikant en exporteur van trucks, jeeps en bussen. Het heet dan nog Ha Dong-Hwan Motor Workshop.

In de jaren ’80 verkrijgt SsangYong zijn huidige naam en gaat het de markt voor vierwielaangedreven auto’s op. Het vlaggenschip op dat moment is de Korando, een stationwagon en debuutmodel van een tegenwoordig in Zuid-Korea gerespecteerde SUV-lijn.

In 1991 start SsangYong een partnerschap met Daimler-Benz, met als doel het gezamenlijk ontwikkelen van benzine- en dieselmotoren. Twee jaar later komt de Musso op de markt, de eerste SsangYong met Mercedes-Benz technologie onder de motorkap.

De samenwerking tussen de twee merken komt in 1997 tot uiting in het ontwerp van de Chairman, een luxe sedan die qua uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met de Mercedes-Benz E- en S-klasse.

In 2011 fuseerde het bedrijf met het Indiase Mahindra. Tegenwoordig beslaat het wagenpark van SsangYong o.a. de langlopende Korando, de compacte Tivoli en de ruime XLV.